Barnverksamhet

Litografiska Museet är ett familjemuseum där alla kan hitta något intressant. Alla barn fängslas av det magiska ögonblick då bilden på stenen trycks på papper och det blir en riktig litografi. Barnen i Huddinge kommuns skolor är extra välkomna till museet, eftersom det finns avtal om gratis skolvisningar för   kommunens skolor. Museet medverkar också i kommunens satsning på Skapande Skola.

Unga i åldersgruppen 13–15 år som bor i Huddinge kommun kan få chans att fördjupa sig i litografi under sommaren. Museet ordnar med bidrag från kommunen ett dagläger den 13–17 augusti 2018 för 6-8 deltagare. Tanken är att deltagarna ska få utveckla sin kreativitet och sitt intresse för konst, men också att få lära sig den litografiska tekniken och hur konstnärer i olika delar av världen har använt sig av den. Varje dag presenteras en ny konstnär och en ny litografisk teknik. Det här är också en möjlighet att knyta vänskapsband med jämnåriga med liknande intressen. 

Eftersom museet ligger i en vacker parkmiljö kommer vi att studera konstnärer som på olika sätt inspirerats och använt sig av naturen bland annat med kamera och frottage-tekniker som överförs till stenen.Det kommer också att finnas tid för bad och lekar ute i området.

Deglägret pågår fem dagar kl 9.30-16.00. Maria möter vid buss 709 vid Huddinge C. och följer deltagarna till museet.  

Kursledare: Maria Lindström, konstnär och Tommy Solum, tryckare
Anmälan: Mail till info@litografiskamuseet.se senast den 30 juni. Märk anmälan med dagläget/sommarkurs. Lämna namn, adress, telefonnummer och ålder, också namn och postadress till förälder. Mer detaljerad information skickar vi till alla deltagare vecka 30.