Kurser

Ny kurs i vår! 

OBS! Följande kurs är fulltecknad! Vi har en extra kurs med start den 7 april. Hör av dig till Litografiska Museet om du är intresserad av att gå den kursen.
Planering för vårens kurs i litografi är redan på gång! I kursen ingår en orientering om litografins historia och grunderna i litografiskt tryck från sten med möjlighet att göra ett eget tryck.
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av, eller har sysslat med konstnärligt skapande. I och med att antalet kursdeltagare är litet kan vi bygga på vars och ens förutsättningar och ambitioner, så att både amatörer och yrkesverksamma konstnärer kan börja från sin nivå. Huvudansvarig för vårens kurs är huddingekonstnären Hans Kellerman, som efter behov stöds av andra konstnärer och grafiker vid museet. 

Kursen äger rum på Litografiska Museet på Sundby Gård under fem lördagar.
Första kursdagen den 10 februari blir det en introduktion av kursen och litografins historia. Då får också alla deltagare under handledning pröva på de första grunderna i litografi. De övriga kursdagarna får deltagarna i egen takt pröva på att litografera. Ingen behöver vänta på att komma vidare i processen och den som vill pröva på flerfärgstryck eller andra speciella tekniker får möjlighet till det.  

  • Kursstart: 10 februari 2018
  • Tid: kl 9.30-14.30
  • Kursavgiften, 3 000 kr, inkluderar kursbok, medlemsavgift i Litografklubbens Arkiv, allt kursmaterial, tillgång till litografiska stenar, lunch och fika. Den som redan är medlem i Litografklubbens Arkiv betalar 2 800 kr. 
  • Kursledare är Hans Kellerman tillsammans med museets övriga medarbetare. 

För anmälan och frågor om kursen, kontakta Litografiska Museet, info@litografiskamuseet.se eller 08 746 90 91.
Kurserna genomförs i samarbete med ABF Huddinge.