Kurser

Kurs i litografi

 Varje termin är det en grundkurs i litografi,  som vänder sig till dig som är intresserad av, eller har sysslat med konstnärligt skapande. Årets första kurs startar den 22 februari, men är tyvärr redan fulltecknad. 
Kurserna äger rum på Litografiska Museet på Sundby Gård under fem hela lördagar. Tiderna anpassas efter bussens tider. I kursen ingår en orientering om litografins historia och grunderna i litografiskt tryck från sten med möjlighet att göra ett eget tryck.
Eftersom antalet kursdeltagare är litet kan vi bygga på vars och ens förutsättningar och ambitioner, så att både amatörer och yrkesverksamma konstnärer kan börja från sin nivå. Första kursdagen blir det en introduktion av kursen och litografins historia. Då får också alla deltagare under handledning pröva på de första grunderna i litografi. De övriga kursdagarna får deltagarna i egen takt pröva på att litografera. Ingen behöver vänta på att komma vidare i processen och den som vill pröva på flerfärgstryck eller andra speciella tekniker får möjlighet till det.  
Huvudansvarig för kurserna är huddingekonstnären Hans Kellerman, som efter behov stöds av andra konstnärer och grafiker vid museet. 
Nästa kurs börjar i vår men redan nu kan du lämna in en intresseanmälan. 
Kursavgift är 3 000 kr, inklusive luncher, kursmaterial och medlemsavgift i Litografklubbens Arkiv. Om du redan är medlem är avgiften 2 800 kr. 

För anmälan och frågor, kontakta Litografiska Museet, info@litografiskamuseet.se eller tel 08 746 90 91. Ingen fast anmälningstid utan först till kvarn gäller. Kursen genomförs i samarbete med ABF Huddinge. 

Enstaka kursdagar i litografi

Om du har tidigare erfarenhet av grafiska tekniker finns det också möjlighet att få en kort introduktionskurs i litografi. Kostnad per dag är 600 kr per person. Då ingår handledning, material och lunch.