För grupper – boka visning

Museet tar emot alla slags grupper – personalföreningar, konst-/kulturföreningar, hembygdsföreningar, pensionärsföreningar och företag. Visningen anpassas efter intresse och önskemål. Se förslag på visningar längre ner.

Vi kan också besöka er och berätta och visa bilder från litografins historia, hur man trycker, om konstnärer från olika epoker och mycket annat. Tag kontakt med museet och ange era önskemål.  

Vid besöket på museet berättar våra kunniga guider om litografins historia och visar hur det går till att rita och trycka på sten. Vi tar emot upp till 20 personer i varje grupp och visningen tar 45 minuter – 1 timme. För att pröva på att trycka behövs det längre tid.
Efter visningen kan man titta igenom vår lilla museibutik med kort, affischer, böcker om litografi och litografier som är tryckta i museets verkstad. Det här har vi i butiken

Tillgänglighet
Litografiska Museet är anpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga. En handikapptoalett finns nära entrén. Särskild handikapparkering finns i nära anslutning till museet. Se mer på Hitta hit.

Bokning

Telefon: 08-746 90 91
e-post: boka@litografiskamuseet.se
För bokning för skolklasser läs mer här.

Pris för guidade visningar

Dagtid: 500 kr, kvällstid och helger 900 kr. Mer omfattande visningar med prova-på-tryck 1 500 kr. 
Hyra av utställningshallen för egna möten: 1 000 kr.
Företagsmedlemmar får 50% rabatt vid bokning av utställningslokalen.

Förslag till visningar

45 minuter – 1 timme. Längre tid för att pröva tryckning. 
Max 20 personer/grupp.

Dagtid

Välj tid och omfattning! Mindre grupper som vill ha ett eget möte kan boka tid för detta i vår utställningshall.  Vi kan ordna kaffe eller annan dryck och enklare förtäring.
Tider för grupper som åker bil till museet är flexibla, övriga tider måste anpassas efter bussarna Hudding C och Sundby Gård.  Se mer på Hitta hit.

Kvällstid

Här är ett förslag till visningar på kvällstid som utgår från allmänna kommunikationer från Stockholm C. Se mer på Hitta hit.

Guidad visning. Kaffe/annan dryck och kaka 

Pris för visning 900 kr. Kostnad tillkommer för drycker.

Kommunikationer:  Sök resa på SL.
16.35 Pendel från Stockholm C, buss 709 från Huddinge C – ankomst Sundby Gård 17.28.
20.00 Buss 709 till Huddinge C, pendel till Stockholm C – ankomst 20.40

Man kan också ta buss 865 från Flemingsbergs station till hållplats Gladövägen, ca 700 m promenad till museet.

Stensberg och magasinet på Sundby

Huddinge Hembygdsförening har ett dagsverkstorp, Stensberg, på Sundby.  Där finns också ett jordbruksmuseum, en handelsbod och ett tvätteri. Museet är öppet för besök söndagar maj-september. Skol- och gruppvisningar kan bokas övriga tider. Mer information

Sundby Gårds Värdshus

Kombinera gärna ett besök på museet med lunch, brunch eller en kopp kaffe på Sundby Gårds Värdshus! Mer information på Värdshuset hemsida www.sundby-gard.se