SE MÄNNISKAN – ny utställning 3 juni

Den 3 juni är det dags för en ny utställning på Litografiska Museet– SE MÄNNISKAN med verk ur Bertil Janssons privata konstsamling. 

Vem är Bertil Jansson? Han är en välkänd person i kultursverige som museiman, folkbildare, tidigare kulturansvarig i LO, under många år knuten till Rikskonserter och Riksutställningar och chef för Naturhistoriska riksmuseet. Han var också en av de drivande krafterna bakom tillkomsten av Arbetets museum i Norrköping. Han var också initiativtagare till en utställning med verk av Albin Amelin på Litografiska Museet 2014. 

Ur sin omfångsrika konstsamling har han nu valt ut ett antal verk, som visas under temat SE MÄNNISKAN. I utställningen visas bland annat verk av Sven Ljungberg, Bertil Bull Hedlund, Lena Cronqvist, Lars Hillersberg, Sven Erixon X-et, Bror Hjort, John-E Franzén och många andra.  

Utställningen öppnar söndagen den 3 juni med ett vernissageprogram som börjar kl 13.00. Bokförläggaren Tryggve Carlsson inviger utställningen. Därefter har professorn Lars Werdelin ett föredrag, Människans möte med Europa. 

Utställningen visas t o m den 12 augusti.