Utställning Lars Hellström

Lars Hellström. Litografier
Den 3 april – 1 maj 2016

Lars HellströmLars Hellström är målare, lärare och grafiker och är bland annat representerad på Nationalmuseum. Han har haft många utställningar i Sverige och i andra länder och är senast aktuell med en utställning på Grafik i Väst. Han har gjort ett antal offentliga arbeten, bland annat i Huddinge (Huddinge yrkesskola).

0cc0ec_cd8d9596307743aba8844313c4ed9125Lars Hellström arbetar med nonfigurativa bilder, ibland i variationer av ett tema som sprängningar av rutnät, diagonaler, spel med vinklar. Upplagorna är små, ibland så små som fem blad.

Lars Hellström är välkänd bland grafiker för sin mångåriga lärargärning i Uppsala med Gottsunda Grafikverkstad och på Konsthögskolan i Stockholm. Han har utbildat generationer av konstnärer i den litografiska tekniken. Han har också skrivit en handbok,  Litografi, som används vid Litografiska Museets kurser i litografi.

Tillsammans med hustrun Rose Dietz driver han sedan 1991 Lojsta Litho Studio i Hemse på Gotland där båda arbetar med sten men också tillverkar eget papper. Rose Dietz visade sin utställning Orgelvariationer på Litografiska Museet för ett år sedan.
Lars Hellström