Välkommen på vernissage 5 september!

Affisch "Rolf och andra råttor"
”Rolf och andra råttor”, ny utställning med Magdalena och Hans Kellerman.

Ny utställning på Litografiska museet är ”Rolf och andra råttor”, med bilder av konstnärerna Magdalena och Hans Kellerman. Många känner till dem som lärare på museets kurser i litografi. 

Välkommen på vernissage söndagen den 5 september, kl 12–15. Utställningen pågår den 5–26 september.

Kärnan i utställningen är barnboken ”Råttan Rolf och hans vänner”, med text av Magdalena och illustrationer av Hans Kellerman. Originalen till bilderna i boken är de handtryckta fyrfärgsillustrationer som också ingår i utställningen, liksom andra verk med anknytning till råttor.

Magdalena Kellerman har bakgrund som scenograf, kostymtecknare, hattdesigner och konstterapeut. Hon är sedan en längre tid mycket aktiv på Litografiska Museet med det klassiska stentrycket. Till våren 2022 planerar hon en separatutställning på museet, på temat blomster och hattar och med workshops om coiffer, hårprydnader.

Hans Kellerman är sedan 1965 konstnär på teaterområdet; dramaturg, scenograf och regissör, omväxlande med översättningsarbeten (för bland annat SVT och för EU i Bryssel). Sedan 2012 är han verksam på Litografiska Museet i perioder, varvat med teaterproduktioner. Han har haft fyra separatutställningar på museet, med litografier och annan konst.