För grupper – boka visning

Museet tar emot alla slags grupper – personalföreningar, konst-/kulturföreningar, hembygdsföreningar, pensionärsföreningar och företag. Visningen anpassas efter intresse och önskemål. Se förslag på visningar längre ner.

Vi kan också besöka er och berätta och visa bilder från litografins historia, hur man trycker, om konstnärer från olika epoker och mycket annat. Tag kontakt med museet och ange era önskemål.  

Vid besöket på museet berättar våra kunniga guider om litografins historia och visar hur det går till att rita och trycka på sten. Vi tar emot både större och mindre grupper, visningen tar 45 minuter – 1 timme. För att pröva på att trycka behövs det längre tid.
Efter visningen kan man titta igenom vår lilla museibutik med kort, affischer, böcker om litografi och litografier som är tryckta i museets verkstad. Det här har vi i butiken

Tillgänglighet
Litografiska Museet är anpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga. En handikapptoalett finns nära entrén. Särskild handikapparkering finns i nära anslutning till museet. Se mer på Hitta hit.

Bokning

Telefon: 08-746 90 91
e-post: info@litografiskamuseet.se
För bokning för skolklasser läs mer här.

Pris för guidade visningar

Dagtid: 500 kr / grupp upp till 10 pers.
Kvällstid och helger 900 kr / grupp upp till 10 pers.
Mer omfattande visningar med prova-på-tryck 1 500 kr / sten (det går bra att vara flera personer på en sten. 
Hyra av utställningshallen för egna möten: 1 000 kr.
Företagsmedlemmar får 50% rabatt vid bokning av utställningslokalen.

Förslag till visningar

45 minuter – 1 timme. Längre tid för att pröva tryckning.

Dag- och kvällstid

Välj tid och omfattning! Mindre grupper som vill ha ett eget möte kan boka tid för detta i vår utställningshall.  Vi kan ordna kaffe eller annan dryck och enklare förtäring.
Tider för grupper som åker bil till museet är flexibla, övriga tider måste anpassas efter bussarna Hudding C och Sundby Gård.  Se mer på Hitta hit.

Stensberg och magasinet på Sundby

Huddinge Hembygdsförening har ett dagsverkstorp, Stensberg, på Sundby.  Där finns också ett jordbruksmuseum, en handelsbod och ett tvätteri. Museet är öppet för besök söndagar maj-september. Skol- och gruppvisningar kan bokas övriga tider. Mer information. 

Sundby Gårds Värdshus

Kombinera gärna ett besök på museet med lunch, brunch eller en kopp kaffe på Sundby Gårds Värdshus! Mer information på Värdshuset hemsida www.sundby-gard.se