Film+Musik+Retro

FILM+MUSIK+RETRO
Runt om i Europa är september en månad då kulturminnen och kulturhistoriska platser lockar miljontals besökare. Huddinge satsar på kulturarvet hela månaden med aktiviteter i hela kommunen. På Litografiska Museet hålls kulturarvet alltid levande, men extra mycket just i september med utställning, musik och föreläsningar.

I Sverige är den andra söndagen i september en stående Kulturarvsdag med öppet hus och evenemang med anknytning till kulturarvet i hela landet.

För 100 år sedan bröt första världskriget ut och 25 år senare inleddes det andra världskriget. Därför är temat i år är I krigens spår. Under det sena 1930-talet och under 1940-talet var det bistra tider med hotande krig och ransoneringar, men det fanns också en flykt undan vardagen. Filmen blomstrade som aldrig förr och musiken blev nu allmän egendom genom att radion snart fanns i alla hem. Genom ett samarbete med ABF Huddinge bjuder Litografiska Museet in till Film- och Musikretro alla söndagar i september.

A4 Filmaffischer kopia
Utställning: Film! Film! Film!

Under hela september pågår en utställning med smakprov ur museets fina samling av filmaffischer. Vi visar också intressanta filmhistoriska föremål från Filminstitutet, bland annat Greta Garbos klänning från Körkarlen.

Musik och föreläsningar

Arrangörer: ABF Huddinge och Litografiska Museet
Arrangemangen får bidrag från Huddinge kommun och ingår i kommunens kulturarvsmånad.